تاجیکستان در پی سربازگیری مجدد برای خوارج بدنام!

اشرف حق‌دوست

بدون شک حکومت فعلی تاجیکستان را می‌توان مأوای اصلی خوارج داعش دانست؛ کشوری‌که با حمایت از این گروهک منفور، پا جای پای کشورهای غربی گذاشته و از این طریق می‌خواهد همانند آن‌ها، با استفاده ابزاری از داعش، منافع نامشروع‌اش را تامین نماید.

تابعیت خوارجی که در افغانستان به هلاکت رسیدند و اعترافات آن‌هایی‌که زنده دستگیر شدند، به وضوح نمایانگر فعالیت‌های عمیق و گسترده این کشور در راستای تامین همه‌جانبه خوارج داعش است.

این درحالیست که تاجیکستان را می‌توان در صدر کشورهای به ظاهر اسلامی در امر مبارزه با اسلام و مقدسات آن دانست؛ کشوری‌که تمام هم و غم مسئولین آن مبارزه با شعائر اسلامی است و بس.

در مقابل، افراد گروهک منفور خوارج، حال‌آن‌که از بطن تاجیکستان بر می‌خیزند، اجازه فعالیت داخل مرزهای تاجیکستان را نداشته، از همین رو به کشورهای همسایه نظیر افغانستان هجوم می‌آورند، تا در راستای اهداف دشمنان اسلام دست به تخریب، فتنه‌انگیزی و ایجاد ناامنی بزنند.

بعد از روی‌کار آمدن امارت اسلامی در افغانستان، برای همه هویداست که فعالیت مخرب داعش در حد بسیار بالایی سرکوب شده و اکثریت افراد کلیدی آن که در داخل افغانستان به سر می‌بردند، یا کشته شدند و یا هم در اسارت به سر می‌برند.

با تقلیل‌یافتن فعالیت‌های داعش، گویا اکنون حکومت تاجیکستان نقشه‌ای جدید روی دست گرفته است؛ نقشه‌ای زهراگین که مسیر پیوستن جوانان ساده‌لوح تاجیکستانی به صفوف داعش را هموار می‌سازد.

در تازه‌ترین اقدام، امام‌علی رحمان، رئیس‌جمهور تاجیکستان، قانونی را امضا کرده که به موجب آن، لایک‌کردن و نظر گذاشتن در زیر پست‌های شبکه‌های اجتماعی، اگر از سوی حکومت به‌عنوان «افراط‌گرایانه» و «تروریستی» شناخته شده باشند، دیگر جرم محسوب نمی‌شود.

این در حالی‌ست که براساس آمار رسمی، تاکنون بیش از ۱۵۰۰ نفر به همین اتهامات در زندان‌های تاجیکستان به‌سر می‌برند و برخی از آن‌ها صرفاً به خاطر تعامل با نوشته‌ها و ویدیوهای منتقدان حکومت و یا گروه‌های افراطی، با احکام سنگین مواجه شده‌اند.

لغو ناگهانی چنین قانونی در کشوری‌که همواره با شدیدترین شیوه‌ها با مظاهر اسلامی برخورد کرده، برای صاحبان عقل و خرد پرسش‌برانگیز است.

آیا این اقدام در شرایطی که تهدید افراط‌گرایی هم‌چنان در این کشور وجود دارد، به معنای عقب‌نشینی واقعی‌ست؟ یا حرکتی هدفمند برای گشودن فضا به‌سوی تبلیغات نرم و نامحسوس داعش در بستر فضای مجازی است؟

واقعیت این است که این تصمیم نه از سر دلسوزی برای حقوق مردم، بلکه بخشی از نقشه خطرناکی‌ست که حکومت تاجیکستان برای حمایت نرم از پروژه داعش در منطقه طراحی کرده است.

اکنون که امارت اسلامی با اقتدار، ریشه‌های داعش را در افغانستان خشکانده و امنیت را تامین نموده، از همین‌رو این بار خوارج از طریق فضای مجازی و با چراغ سبز حکومت تاجیکستان، به دنبال جذب نیرو از میان جوانان ناآگاه تاجیک هستند.

Exit mobile version