خوارج داعش؛ در جستجوی مسیر بقا«3»! 

نویسنده: مبارز هروی

 

 

علاوه بر آدم‌ربایی و اختطاف، خوارج داعش از طریق دزدی و فروش عتیقه‌جات و آثار باستانی مناطق زیر سیطره‌شان نیز به پول‌های هنگفتی دست یافتند.

 

اگرچه در زمان قدرت داعش در عراق و شام، مجسمه‌های تاریخی و دیگر آثار باستانی، توسط این‌گروه تخریب می‌شدند، اما بعد از آغاز حملات هوائی ائتلاف ضد داعش به پالایشگاه‌ها و تانکرهای نفتی و کاهش درامد نفتی یک‌میلیون دالری روزانه این گروه، تا دو سوم اعضای آن تصمیم گرفتند، اشیای باستانی ربوده شده را برای فروش در ای‌بی، فیس‌بوک و واتس‌آپ معرفی کنند.

 

جالب این‌جاست که در میان این عتیقه‌جات مجسمه‌ها و بت‌های زیادی نیز وجود داشت، اما برخلاف ادعای‌شان که خود را بت‌شکن زمان می‌دانستند، در عمل اما زمانی‌که عرصه بر آنها تنگ شد، بیشتر از بت‌شکن به بت‌فروش شبیه بودند.

 

اشیاء و مجسمه‌های سرقت‌شده از طریق دلالان سوری به ترکیه و از آن طریق به اروپای غربی به‌فروش می‌رسید، بله! خوارج داعش با این‌که تمام عموم دنیای کفر را کافران حربی می‌خواندند و تجارت با آن‌ها را حرام می‌دانستند، اما برای تامین منافع خودشان انجام هرگونه فعل حرام و غیرمشروعی را جائز شمرده و مهر حلال بر آن می‌زدند.

 

در اوایل حکومت، این‌ گروه بر سوریه از حفارها و تاجران آثار باستانی در مناطق تحت اشغال خود 20 درصد مالیات می‌گرفت، اما در اواخر عمر حکومت نامبارک‌اش شاخه‌ای دولتی را به‌نام مدیریت امور وابسته به باستان شناسی در شهر منبج در شمال سوریه و در نزدیکی مرز این کشور با ترکیه برای مدیریت فروش و انتقال اشیای باستانی ایجاد کرده بود.

 

 

کمیسیون تجارت بین‌المللی آمریکا در گزارشی اظهار نمود که بین سال‌های 2012 و 2013 زمانی که داعش روندی رو به گسترش داشت، آمریکایی‌ها میزان واردات خود از عتیقه‌جات عراق را تا 672 درصد و از سوریه 133 درصد افزایش داده‌اند، این درحالیست که همیشه آمریکا و داعش خود را دشمنان یک‌دیگر معرفی می‌نمودند اما در این گزارش که از آدرس آمریکا نیز منتشر شده به‌وضوح دیده می‌شود که آمریکا به عنوان حامی داعش، نقش پر رنگی را ایفا نموده است.

 

در آن‌زمان نماینده روسیه در سازمان ملل ضمن اعلام درآمد ۲۰۰ میلیون دلاری داعش از فروش اشیاء عتیقه دزدیده شده از سوریه و عراق، محل اصلی فروش این اشیاء را نیز شهر «غازیان تپ» ترکیه معرفی کرده بود.

 

 

حدود یکصد هزار اشیا فرهنگی با اهمیت جهان ازجمله 4500 مکان باستانی که از میان آنها 9 محل جزو میراث فرهنگی به ثبت رسیده یونسکو بود تحت کنترل داعش در سوریه و عراق قرار گرفته بودند که سود حاصل از تجارت غیر قانونی عتیقه‌جات و گنجینه‌های باستانی سالانه حدود 150 تا 200 میلیون دالر می‌رسید.

 

در نتیجه باید گفت که خوارج داعش از هر وسیله، چه حلال و یا حرام برای بقای دستگاه‌ فاسد و ظالم حکومتی خویش استفاده نمودند، اما اراده و تقدیر الله متعال برخلاف آن چیزی بود که این خوارج بد طینت خواب‌آن‌را دیده بودند.

ادامه دارد…

Exit mobile version