داعش چگونه مردم را به صفوف خود جذب می‌کند؟ | بخش سوم

أحمد عابد

۲. تبلیغات فراوان داعش؛
تبلیغات با متحول نمودن ارزش‌ها، باورها، تصویرها و ذهنیت‌های جامعه بسترهای لازم را جهت پذیرش افکار متنوع فراهم می‌آورد.

قدرت و قوت تبلیغات برخی از متفکران را مجبور ساخته است تا بپذیرند که تبلیغات گاهی اوقات حاکمیت تعیین سرنوشت‌ انسان‌ها را از آنان سلب نموده و بر اندیشه‌های شان تسلط می‌یابد.

عنصر مذکور در رأس اقدامات داعش قرار دارد که در واقعیت لازمه ایدیالوژی این جریان تکفیری می‌باشد. پس عنصر تبلیغات داعش در جذب مردم تاثیر به‌سزایی داشته است.

داعش نه تنها خود به تبلیغات دروغین و بی‌اساس مشغول است بلکه از پیروان و رهروان خود مکرراً و رسماً می‌خواهد که در راه ‌گسترش افکار تروریستی داعش به‌عنوان نماد مهم و اساسی اسلام تبلیغات نمایند‌.

نکته‌ای که در بحث جاری حائز اهمیت می‌باشد، معلوم نمودن جنبه‌ی راست‌بودن یا دروغ‌بودن تبلیغاتی می‌باشد که توسط گروه داعش تقدیم می‌شود؛ این موضوع هرچند گسترده و دارای زاویه‌های متنوع می‌باشد اما ما اختصاراً چند سطری عرض خواهیم نمود.

داعش جهت گسترش دائره تبلیغات و جذب مردم همواره از معلومات بی‌اساس، غلط و دروغ استفاده می‌جوید. گروه‌ها و حکومت‌های رقیب را در حالی ضعیف و منحرف جلوه می‌دهد که از انحرافات دینی، اخلاقی و اجتماعی خود اصلاً سخنی به میان و زبان نمی‌آورد ‌که به جای خود؛ حتی گروه خود را یگانه گروه اسلامی و شرعی می‌داند.

داعش در زمینه اشاعت تبلیغات بی‌اساس خود همیشه از در دستاوردهایی که داشته است، مبالغه و استغراق نموده و سعی بر این داشته است که آسیب‌پذیری‌های مالی و جانی خود را خیلی کمتر از واقعیت جلوه دهد تا روحیه سربازان و جنگ‌جویان از تزلزل در امان باشد.

گروه تکفیری داعش با استفاده از گزینه تبلیغات نادرست و بی‌اساس خلافت خود را به عنوان یگانه آرمان‌شهر اسلامی معرفی می‌نماید که پیوستن به آن را وظیفه حیاتی و کلیدی هر مسلمان می‌داند.

پس دومین گزینه‌ای که داعش در جذب مردم از آن کار می‌گیرد و ظاهراً تا حدودی موفقیت‌آمیز بوده است، قدرت تبلیغات فراوان و بی‌اساس می‌باشد. در قسمت بعدی مقاله راجع به گزینه سوم (بهره‌گیری از شبکه‌های اجتماعی) بحث خواهیم نمود.
ان‌شاءالله!

Exit mobile version