دیدگاه داعش راجع به حماس چیست؟

نویسنده: محمدصادق طارق

لازم نمی‌بینم‌ در مورد ۷ اکتوبر و پیامدهای مثبت یا منفی آن در نوار غزه بحث را به درازا بکشم فقط اختصاراً عرض می‌نمایم که دیدگاه داعش راجع به حماس را در این نبرد تاریخی به‌شکل واضح و شفاف درک نمودیم؛ داعش به جای اینکه در عملیات “طوفان الاقصی” مسئولیت اسلامی و وجیبه دینی خویش را احساس نماید، تاکید ورزید که دشمنی‌شان با حماس کمرنگ نشده و به هواداران خود در مورد هرگونه فعالیت نظامی زیر “پرچم کفرآمیز” حماس هشدار داد!.

چون حملات ۷ اکتوبر به جنوب اسرائیل تحت رهبری گردان‌های عزالدین قسام، شاخه نظامی حماس انجام شد تعدادی از مقامات اسرائیلی و کاربران شبکه‌های اجتماعی مدعی شدند که ایدیالوژی و عملکرد حماس چندان تفاوتی با داعش ندارد از همین‌رو داعش آستین همت را بالا زد تا به مقامات اسرائیلی واضح سازد که از زمین تا آسمان با حماس تفاوت دارد؛ داعش عملاً به آنان ثابت ساخت که ما مانند حماس در میدان عمل و مبارزه با شما و سایر کفار جدی نیستیم فقط از چند شعار اسلامی جهت فریب دادن به مسلمانان کار می‌گیریم.

زمانی‌که وزارت خارجه اسرائیل هشتاگی را به عنوان “حماس تفاوتی با داعش ندارد” در شبکه اجتماعی اکس به راه انداخت به دنبال آن هواداران داعش هشتگ عربی دواعش_حماس را ایجاد نمودند؛ یگانه هدف شان از به راه انداختن هشتگ مذکور، نشان دادن تفاوت‌های میان داعش و گروه حماس بود.

موقف داعش در قبال حماس از سال ۲۰۱۸ میلادی واضح گشته بود که شاخه داعش در صحرای سینا در شمال‌شرق مصر در ویدیویی علیه حماس اعلان جنگ کرد اما انتظار می‌رفت جهت آزاد ساختن بیت‌المقدس، نخستین قبله مسلمانان از دست غلیظ‌ترین دشمنان اسلام، داعش دشمنی دیرینه‌اش در قبال حماس را فراموش کند و من‌حیث گروه مدعی خلافت اسلامی، احساس مسئولیت نماید که بدبختانه چنین نشد و داعش نقاب چهره‌اش را بار دیگر بلند کرد.

داعش چون پروژه مشترک استخباراتی چند کشور به‌شمول اسرائیل می‌باشد در طول دوره‌ی فعالیتش به‌شکلی تعجب‌آوری، موضعی مبهم در قبال قضیه فلسطین و آرمان فلسطینیان را در پیش گرفته و گروه‌های جهادی که “فلسطین” را به‌طور خاص سزاوار توجه ویژه قرار می‌دانند، توبیخ و سرزنش کرده است.

حماس چون به قضیه فلسطین تمرکز بیشتری به‌خرج می‌دهد و توجه ویژه‌ای دارد ایدیالوژی مذکور شان از سوی داعش “ملی‌گرایانه” خوانده شده و آن را نمونه‌ای مهلک از وطن‌پرستی می‌داند؛ در حالی‌که اسم خود داعش “ملی‌گرایانه” و منحصر در عراق و شام می‌باشد!‌ “دولة الاسلامية في العراق و الشام”. هرچند داعش در پی دلیل‌تراشی‌های واهی و بی‌اساس می‌باشد اما در حقیقت هیچ هدفی جز تخریب اسلام و تضعیف مسلمانان را ندارد‌ و بس! این مسئولیت از سوی کشورهای حامی داعش به دوش شان نهاده شده است.

Exit mobile version