موقف افراطی داعش در برابر جنبش‌های جهادی! بخش دوم و پایانی

عبود بلخی

۴-: موضع‌گیری در برابر جنبش جهادی حماس؛
حماس بر بنیاد باور داعش یک گروه تروریستی و حرکتی دور از اسلام است و حکومت آن با دین کامل اسلام مطابقت ندارد. داعش مخالفت خود با جنبش جهادی حماس را تقریباً از سال ۲۰۱۵ آغاز نمود؛ زمانی که اعضای داعش در غزه سر چند نفر از حامیان حماس را بریدند و اعلام کردند که آن‌ها از “اسلام اصلی” منحرف شده‌اند.

داعش در پیام‌های تبلیغاتی خود، حماس را مورد انتقاد قرار داده و آن‌ها را “دوستان کفار” نامیده است. به عقیده داعش، حماس به خلافت اسلامی جهانی معتقد نیست و حل مسئله فلسطین را برخلاف اهداف خود می‌داند. این در حالی است که حماس در حال حاضر جهت آزادسازی بیت‌المقدس و اراضی فلسطینی، عملاً با یهودیان در حال جنگ است.

۵-: موضع‌گیری در برابر تحریک طالبان پاکستان؛
روابط داعش و تحریک طالبان پاکستان (TTP) بیشتر بر پایه تضاد و دشمنی استوار است. داعش تحریک طالبان را یک گروه رقیب می‌داند که برای کنترل و نفوذ در جهان اسلام با آن‌ها رقابت می‌کند و تلاش دارد تا دیدگاه و نظام خود را در منطقه گسترش دهد.

اعضای داعش خود را نمایندگان خلافت جهانی می‌دانند و ادعای تشکیل یک حکومت اسلامی جهانی دارند، در حالی که تحریک طالبان پاکستان برای تشکیل حکومت اسلامی در داخل پاکستان مبارزه می‌کند و فعالیت‌های آن بر اهداف ملی متمرکز است. این تفاوت، تضاد نظری عمیقی میان دو گروه ایجاد کرده است، زیرا داعش تنها دیدگاه خود را برحق می‌داند و سایر گروه‌ها را ضعیف و منحرف می‌شمارد.

۶: موضع‌گیری داعش در برابر الشباب؛
داعش و الشباب در برابر یکدیگر موضع رقابتی دارند؛ الشباب که در سومالیا و شرق آفریقا فعالیت می‌کند، با القاعده مرتبط است در حالی که داعش خود را مدعی خلافت جهانی می‌داند و تلاش دارد تمام گروه‌های اسلامی را تحت کنترل خود درآورد.

الشباب با القاعده بیعت کرده و بر اساس اعتقادات و دستورالعمل‌های آن عمل می‌کند. در مقابل، داعش که دشمنی دیرینه‌ای با القاعده دارد، تلاش می‌کند الشباب را بخشی از خلافت خود کند. با این حال، الشباب به استقلال خود متعهد است و در برابر نفوذ داعش و گسترش خلافت آن به‌صورت جدی مقاومت می‌کند.

۷-: موضع‌گیری در برابر انصار الاسلام؛
داعش و انصار الاسلام رقیب یک‌دیگر دانسته می‌شوند و این رقابت به‌ویژه پس از اعلام خلافت داعش در سال ۲۰۱۴ در عراق و سوریه افزایش یافت. از آن زمان، داعش تلاش کرد تا تمام گروه‌های جهادی را تحت چتر خلافت جعلی خود درآورد، اما انصار الاسلام این بیعت و کنترل را رد کرده و استقلال خود را حفظ نمود.

داعش می‌خواست تمام گروه‌های جهادی را جزئی از خلافت جعلی خود کند، اما انصار الاسلام بر فعالیت مستقل و اهداف منطقه‌ای خود تأکید داشت و ادعای مشروعیت خلافت داعش را نپذیرفت. این گروه خود را یک گروه اسلامی مستقل می‌داند.

داعش با اتخاذ روش‌های افراطی و بی‌رحمانه در جهاد، در بسیاری موارد به رفتارهای خشن متوسل شده است. در مقابل، انصار الاسلام با این روش‌های افراطی مخالف بوده و تلاش دارد مواضع نرم‌تر و مطابق اصول اسلامی در پیش گیرد.

به‌طور کلی، داعش یک گروه افراطی و بیگانه است که جز کشتار مسلمانان کار دیگری ندارد. این گروه، مردم غیرنظامی را در مساجد، مکاتب، مدارس، بازارها و هوتل‌ها هدف قرار می‌دهد، منابع مالی و حمایت آن‌ها نیز توسط موساد، CIA و ISI تأمین می‌شود.

Exit mobile version