در بخش قبلی، در باره فردی به نام “ابوقتاده” که یک داعشی آلمانی بود، معلوماتی ارائه کردیم و همچنین بخشی از اظهارات او در باره داعش را نوشته بودیم. در این بخش، خبرنگار و نویسنده “یورگن تودنهوفر” پس از ارتباط با ابوقتاده تصمیم میگیرد به سوریه سفر کند و وضعیت داعش را از نزدیک بررسی نماید.
تودنهوفر پس از دریافت نامهای امن از سوی رهبر داعش، آزادانه از ترکیه به مناطق تحت کنترل این گروه سفر میکند. او در آنجا با ابوقتاده و چند تن از همراهان وی دیدار میکند تا طبق برنامهای دهروزه، مناطق مختلف را مشاهده کرده و گزارشها را بدون سانسور تهیه کند.
در جریان سفر با چند داعشی دیگر مواجه میشود که هشدارهای شدیدی به او میدهند و حتی او را به مرگ تهدید میکنند. همچنین اجازه نمیدهند او بدون حضور اعضای داعش آزادانه از اتاق خارج شود. تمام عکسها و مصاحبههایی که او گرفته بود، در نهایت بازبینی و بخشی از آنها حذف شده است. موارد حذفشده، تصاویری از واقعیتهای ناخوشایند داعش را نشان میداد.
ابوقتاده به دلیل عقاید تکفیریاش، دیدگاه بسیار منفی نسبت به طالبان داشت و ادعا میکرد که ملا محمد عمر مجاهد معیارهای اسلامی نداشت. اظهارات مذکور از اینرو در ایدیالوژی خوارج/داعش جای دارد آنها که تنها جنگ خود را جهاد و جنبش خود را اسلامی میدانند و به همین دلیل، هیچ حرکت جهادی سالم دیگری را تحمل نمیکنند. این افراطگرایی فتنهجویان داعش، باعث شده است که فقط خود را حق بدانند.
داعشیهای فتنهجو، مسلمانان خارج از صفوف و ایدیالوژی خود را تکفیر کرده و آنها را به مرگ محکوم میکنند. آنان، افرادی را که از این گروه جدا میشوند، مرتد میخوانند و معتقدند که تمام داعشیهایی که از این گروه جدا شدهاند، مرتد هستند و اگر توبه نکشند باید کشته شوند.
گروه داعش حتی نوجوانانی را که هنوز توانایی تشخیص خوب از بد ندارند، جهت جنگ استخدام و نگهداری میکند. در روز چهارم سفر، تودنهوفر به طرف شهر موصل حرکت میکند، ابوقتاده و همراهانش نیز او را همراهی میکنند. در مسیر راه “ابو لوط”، یکتن از اعضای داعش، در باره جنگها و تشکیلات داعش داستانهایی را تعریف میکند؛ او میگوید: «یکی از جوانترین جنگجویان آلمانی داعش ۱۶ ساله بود. او در جنگ با ارتش آزاد سوریه در اینجا کشته شد، در حالی که هنوز محصل بود.»
این تنها یک نمونه از حضور جنگجویان نابالغ در صفوف داعش است. در میان جنگجویان داعش، شمار زیادی از چنین نوجوانانی دیده میشد.
ابو لوط در بارهی سایر داعشیان نیز معلوماتی ارائه میدهد. او میگوید: «جنگجویی آلمانی به نام بوراک، که قبلاً در تیم ملی فوتبال جوانان آلمان بازی میکرد، به داعش پیوسته بود. یک جنگجوی دیگر از ایالت تگزاس آمریکا نیز که پدرش در ارتش خدمت میکرد، در صفوف داعش میجنگید. ابولوط میافزاید حتی برخی از اعراب اسرائیلی که پاسپورت اسرائیلی دارند نیز در میان داعشیان حضور میجنگند.»
ابو لوط در توضیحات خود در باره تصرف موصل توسط داعش میگوید: «عملیات تسخیر موصل از پیش برنامهریزی شده بود. ما در این شهر آنقدر حملات انتحاری انجام دادیم که هیچکس احساس امنیت نمیکرد. حتی دوستان خود را به محفل مراسم ختم قرآن جهت حملات انتحاری میفرستادیم.»
سفر ده روزه تودنهوفر که در ۶ دسامبر ۲۰۱۴ میلادی آغاز شده بود، بهصورت یک کتاب منتشر شده است. ما در این چهار بخش، برخی از مهمترین حقایق در باره فتنهجویان داعشی را خلاصه کردیم اما واقعیت این است که داعش بسیار زشتتر و پلیدتر از این است و شرح کامل جنایات آن در کتابهای فراوان نیز نمیگنجد.