حکمرانی به معنای نفوذ و محبوبیت نیز میباشد؛ حکومت تنها مفهوم قدرت و اقتدار بر مردم و سرزمین نیست. داعش نه تنها قادر به حکومت و حکمرانی بر مردم افغانستان نیست، بلکه نمیتواند در بین مردم نفوذ و محبوبیت پیدا کند. در همین راستا، در بخشهای پیشین در باره جنایات داعش در سوریه صحبت کردیم. اکنون در این بخش به اقدامات وحشیانه و بربریتهای داعش در افغانستان میپردازیم.
وحشت داعش در ننگرهار:
داعش در سال ۲۰۱۵ میلادی در ننگرهار ظهور نمود. ننگرهار یک شهر علمی و فرهنگی است که سابقه تاریخی و فرهنگی دارد. پس از ظهور داعش، این گروه در مناطق و قریههای مختلف ننگرهار جنایات خود را آغاز کرد، در برابر مجاهدین ایستاد و کشتار مردم بیگناه را شروع نمود.
داعش علمای برجسته و معتمد ننگرهار را به شهادت رساند، از جمله در ولسوالی چپرهار، عالم برجسته دینی مولوی فاروق را شهید کردند. چند روز قبل از شهادت او، دو عالم دینی دیگر را نیز از همان ولسوالی، یعنی مولوی عبدالرحمن از منطقه کندیباغ و مولوی حزبالله امام جامع بزرگ منطقه، به شهادت رسانده بودند. همچنین در ولسوالی رودات، عالم دینی و خطیب مولوی عبدالصمد را با خود برده و بعداً به شهادت رساندند.
در آغاز ظهور وحشتناک خود، بیست و سه خانه از مردم عادی را به آتش کشیده بودند؛ ابتدا خانهها را میسوزاند و سپس بچهها را از وسط میبریدند، سالمندان و جوانان را سلاخی میکردند یا آنها را با ماینها از بین میبردند، زنان و کودکان را اکثر اوقات به گروگان میگرفتند و سپس از آنها در جنایات استفاده میکرد یا به طرز وحشیانهای به شهادت میرساند.
داعش فقط در ولسوالی اچین ننگرهار، ۶۰۰ تن از مردم بیگناه را به شهادت رساند. این آمار از سوی ولسوال وقت اچین در دوران جمهوریت گزارش شده بود؛ بهگفته ولسوال، داعش در اچین سه زندان بزرگ داشت که در آن کودکان، زنان و مردم عادی را زندانی و پس از شکنجههای دلخراش، آنان را به شهادت میرساند. در یکی از این زندانها، ۱۳۰ تن فقط از علما، بزرگان قومی و شخصیتهای برجسته محلی زندانی بودند.
داعش همچنین دختران بیگناه را در ولسوالی اچین به اسارت گرفته و آنان را با زور به جنگجویان خود نکاح میکرد، این تنها نمونهای کوچک از جنایات داعش است. علاوه بر اچین و چپرهار، در ولسوالی پچیراگام نیز کشتار عمومی به راه انداخته بود و خانههای زیادی را سوزانده بود. ولسوالیهای اچین، چپرهار، پچیراگام، تورهبوره، هسکهمینه، شینواری و کوت شاهد وحشیگریها و بربریتهای داعش بودهاند.
در سال ۲۰۱۶ میلادی داعش یک اجتماع مردمی و قبیلهای را در ولسوالی کوت ننگرهار منفجر کرد و دهها تن از هموطنان را به شهادت رساند. در سال ۲۰۱۷ میلادی یک اجتماع مردمی را در منطقه نازیان هدف قرار داده و دهها تن از هموطنان را به شهادت رساند، در سال ۲۰۱۹ میلادی در انفجار مسجدی در هسکه مینه صدها تن از هموطنان نمازگزار را به شهادت رساند.
داعش در ننگرهار تنها نبود، سربازان آمریکایی و اداره دولتی متحدان آشکارشان بودند. سربازان دلیر امارت اسلامی چند سال پیهم با داعش مبارزه نمودند، تعداد زیادی از آنان را از بین بردند و در نهایت، ولایت تاریخی، علمی و فرهنگی ننگرهار را از وجود آنان پاکسازی کردند. این تنها گوشهای از جنایات داعش در ننگرهار بود، در بخشهای آینده به وحشیگریهای این گروه در سایر مناطق افغانستان خواهیم پرداخت. انشاءالله.