داعش چگونه مردم را به صفوف خود جذب می‌کند؟ بخش چهارم

احمد عابد

 

 

۳_: بهره‌گیری از شبکه‌های اجتماعی؛

از آنجائیکه اینترنت و رسانه‌های مجازی سرعت تأثیرگذاری بر افکار عمومی را دوچندان ساخته است، داعش به‌طور گسترده از رسانه‌های مجازی استفاده می‌جوید و به این روش می‌تواند پیام خود را به سراسر دنیا به آسانی و سادگی ابلاغ نماید و اقشار مختلف را شکار کند.

 

رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی در عصر حاضر مهم‌ترین بستر برای پیشبرد اهداف سیاسی، نظامی، اجتماعی و فرهنگی به‌شمار می‌رود. فعالیت آزادنه و گسترده گروه داعش در شبکه‌های اجتماعی دستیابی به اهداف مشخص را سهولت می‌بخشد.

 

ابزارهای تبلیغاتی داعش را می‌توان به دو دسته تقسیم نمود:

۱: تبلیغ با رسانه‌های مجازی و شبکه‌های اجتماعی از قبیل واتساپ، فیس‌بوک، اکس، تلگرام و …

 

۲: تبلیغ با رسانه‌های سنتی از قبیل رادیو و تلویزیون.

 

داعش با استفاده از رسانه‌ها سه جریان عمده و کلیدی را به دیگران ابلاغ می‌نماید؛ از سویی با نمایش و انتشار جنایت‌ها و وحشت‌های بی‌سابقه خود در فضای رسانه‌ای به‌دنبال ایجاد رعب، وحشت و ترس در میان مردم است و از سوی دیگر با انتشار و پخش گزارشات عملیات دروغین و نمایشی خود تلاش دارد تا قدرت‌مند بودن خود را به مردم القا نماید.

 

سومین جریان رسانه‌ای داعش نمایش برخی صحنه‌های انسان‌دوستانه است که در تناقض و تعارض کامل با جریان اول قرار می‌گیرد‌.

 

گروه تروریستی داعش می‌کوشد که با رفتار دوگانه و پر از تناقض، از سویی قدرت‌نمایی کند و از سوی دیگر در میان مردم جهان به محبوبیت نسبی دست یابد؛ اما هرگز در رسیدن به این هدف کامیاب نخواهد شد.

 

در مجموع می‌توان ابراز نمود که اهداف گروه داعش در این شبکه‌ها شامل جلب توجه، کسب مشروعیت و به‌دست آوردن مقبولیت، اعلام موجودیت و اظهار قدرت می‌باشد.

 

هرچند هر حزب، تنظیم و نهضتی در استفاده از قدرت رسانه‌ای تلاش ورزیده است اما گروه داعش توانسته است به خوبی از امکانات رسانه‌ای موجود جهت پیشبرد اهداف خود بهره‌جویی نماید؛ به‌همین دلیل برخی از تحلیل‌گران، اینترنت را “زمین بازی اصلی داعش” می‌نامد‌.

Exit mobile version