همزمان با سقوط خلافت عثمانی، جغرافيای اسلامی تكه تكه شد و هر قطعه به دست يك اشغالگر افتاد، سرزمين سوريه كنونی از فرانسه اشغال شد و تمام امور آن، پس از رضایت دولت وقت فرانسه انجام میشد. این اشغال بهمدت بیست سال دوام نمود.
وقتی جنگ جهانی دوم به پایان رسید، فرانسه نیز مانند سایر کشورها در وضعیت بسیار ضعیفی قرار داشت که توانایی کنترل سرزمینهای اشغالی را نداشت؛ سوریه در سال ۱۹۶۴ میلادی با استفاده از این فرصت هرچند استقلال خود را به دست آورد اما بیثبات بود؛ نظام متمرکزی نداشت و بینظمیاش زیاد بود.
در سال ۱۹۵۸ میلادی، سوریه با مصر متحد شد و تحت رهبری جمال عبدالناصر قرار گرفت، اما در سال ۱۹۶۱ دوباره مستقل شد. در سال ۱۹۶۳ میلادی، کمونیسم در این کشور به سرعت گسترش یافت و حزب بعث به قدرت رسید؛ حزب بعث یک حزب مبتنی بر ایدیالوژی کمونیستی بود که در عراق و سوریه فعالیت داشت، مثل گروههای خلق و پرچم در افغانستان.
قدرت حزب بعث تا ۱۹۷۰ میلادی ادامه یافت که حافظ اسد، رهبر وقت حزب بعث بهعنوان رئیسجمهور انتخاب شد. او تا سال ۲۰۰۰ میلادی رئیسجمهور بود و در همین سال درگذشت. پس از مرگ او پسرش بشار الاسد قدرت را به دست گرفت. بشار الاسد که یک شیعهمذهب کمونیست است، همچنان با حمایت گسترده روسیه و ایران در قدرت باقی مانده است.
شام که مرکز تمدنها میباشد، صد سال است شبهای بیدینی و بیسرپرستی را سپری میکند، شام (سوریه) مهد تمدنهای مختلف به شمار میرود.
پس از تأسیس القاعده تمام توجهات به این مناطق معطوف شد تا اینکه در سال ۲۰۱۷ میلادی گروهی از مجاهدین جبهة النصرة به نام تحریر الشام به رهبری ابومحمد جولانی برای استقلال سوریه تشکیل شد.
این گروه در هفت سال گذشته فعالیت داشته و به موفقیتهای زیادی دست یافته است؛ سوریه را از وحشتهای ایران و روسیه نجات داده است، طاعون داعش را از بین برده و تمام رهبری آن را نابود کرده است.
این گروه مجاهدین پس از تمام آمادگیها و تدارکات، عملیاتی را علیه متجاوزان به نام ردع العدوان آغاز کرده است که بسیار موفق بوده و تاکنون مناطق زیادی را از لوث ملیشههای بشار اسد فتح کردهاند و در زمان کوتاه بر خاک سوریه حکومت خواهند کرد انشاءالله.
همهی امت به روند جاری فتوحات خوشبین و امیدوار است که با تاسیس نظام اسلامی در سوریه تمام خاورمیانه متحول شود و با پیروزی این مجاهدین، روحیه جهاد و استقلال در سایر کشورهای اسلامی نیز قوی خواهد شد.