عوامل زوال امت اسلامی | بخش اول

مفتی بشیر احمد مهاجر

الحمد لله رب العالمین والصلاة والسلام علی رسوله محمد الأمین وعلی آله وصحبه أجمعین، اما بعد!
فأعوذ بالله من الشیطان الرجیم، بسم الله الرحمن الرحیم:
“وَأَطِيعُوا اللَّهَ وَرَسُولَهُ وَلَا تَنَازَعُوا فَتَفْشَلُوا وَتَذْهَبَ رِيحُكُمْ وَاصْبِرُوا إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرِينَ”
(سوره انفال: ۴۶)

ترجمه: “از الله جل جلاله و رسول او صلی الله علیه وسلم اطاعت کنید، میان خود نزاع نکنید زیرا کمزور خواهید شد و نظام شما نابود خواهد شد، صبر کنید که بی‌گمان الله با صابران است.”

از زمانی که الله جل جلاله دنیا را جور و خلق نموده؛ اقوام و ملت‌های مختلفی در این دنیا پدید آورده است، برخی از این اقوام دارای قدرت، توانایی جسمانی، و برتری عقلانی بوده‌اند و در فهم و دانش نیز از قرن ها و نسل‌های پسین بالاتر بودند.

اما در قانون الله جل جلاله معیار خوشنودی او قدرت، توانایی یا عقل و دانش نیست بلکه انسانی نزد او تعالی محبوب‌تر است که از الله جل جلاله و رسول او صلی الله علیه وسلم اطاعت کند، چنین انسانی در نظام الهی کامیاب و در نزد الله عزیزترین و خردمندترین فرد است که بر راه الله متعال و سنت و طریق رسول الله صلی الله علیه وسلم گام بردارد.

زیرا که اگر به تاریخ بنگریم؛ اقوام بسیاری بر روی زمین بودند که از نظر قدرت، توانایی، عقل و دانش برتر بوده‌اند اما هنگامی که اطاعت الله تعالی و پیامبران او را ترک کردند، الله متعال آنان را به چنان ذلت و خواری یی محکوم کرد که برخی از آنان تا ابد رسوا و ذلیل شدند، مانند یهود و برخی دیگر با عذاب‌های الهی مواجه شدند، مانند قوم عاد، ثمود و قوم لوط.

این عذاب‌ها بر آنان به این دلیل بود که آنان اطاعت الله متعال و پیامبران او را ترک کردند و به شیطان و راه های او روی آوردند در حالیکه الله جل جلاله به شیطان وعده داده است که تو و پیروانت را در جهنم یکجا خواهم سوختاند.

برای مثال به قدرت، توانایی و ذهانت آن اقوام اشاره میکنم که قامت‌های آنان چنان بزرگ بود که درختان بلند برای آنان همانند بوته‌های کوچک به مردم امروز وانمود میشد، چنانکه الله عزوجل می‌فرماید:

“أَ لَمْ تَرَ كَيْفَ فَعَلَ رَبُّكَ بِعادٍ، إِرَمَ ذاتِ الْعِمادِ، الَّتِي لَمْ يُخْلَقْ مِثْلُها فِي الْبِلادِ”
(سوره فجر: ۶-۸)

ترجمه: “آیا ندیدی پروردگارت با قوم عاد چه کرد؟ و با قوم ارم، که دارای قوت و قامت عظیم بودند، و در دنیا همانند آنان خلق نشده بود؟”

در این آیات الله متعال بیان می‌کند که قوم ارم (یکی از قبایل قوم عاد) دارای قدرت و قامت‌های بزرگ بودند اما هنگامی که اطاعت الله متعال و پیامبران علیهم السلام را ترک کردند، الله متعال عذاب هوا را بر آنان نازل کرد، چنان که یکی را به هوا بلند می‌کرد و یکی را بر دیگرش می‌کوبید و بر زمین می‌افکند.

از نظر عقل و مهارت‌های فنی، انجنیران آن دوران چنان پیشرفته بودند که نظیر آنان در عصر حاضر وجود ندارد، باوجودی که ابزارهای امروزی از ابزارهای آن زمان بسیار پیشرفته‌تر هستند، چنانکه الله جل جلاله می‌فرماید:

“وَثَمُودَ الَّذِينَ جَابُوا الصَّخْرَ بِالْوَادِ” (سوره فجر: ۹)

ترجمه: “و قوم ثمود که صخره‌ها را در وادی می‌تراشیدند.”

در این آیه، الله متعال نیز بیان می‌دارد که قوم ثمودرا نیز همانند قوم عاد مجازات کردم، حالا میاییم بر اینکه قوم ثمود (ثمودیان) چگونه مردم بودند؟

آنان قومی بسیار زیرک و ذهین بودند و در هنر سنگ‌تراشی و مهندسی اول نمبر بودند، آنان کوه‌ها را می‌تراشیدند و در آن خانه می‌ساختند و یا نقش‌ها و بت‌ها را در دل کوه‌ها حجاری می‌کردند، این هنر چنان پیشرفته بود که مهندسان امروزی از انجام آن عاجزند.

به‌عنوان مثال، مجسمه‌های کوه بامیان که تقریباً دو نیم هزار سال پیش ساخته شده‌اند، انجنیران امروزی نمی‌توانند آنچنان جور کنند؛ نشانگر مهارت خارق‌العاده آنان هست، باوجود این عقل‌مندی، زمانی که آنان اطاعت الله متعال و پیامبرانش را ترک کردند، الله متعال جبرئیل علیه‌السلام را بر آنان فرستاد، تنها یک فریاد جبرئیل؛ آنان را در خانه‌هایشان هلاک کرد و آثار آنان همچنان برجای مانده است.

ادامه دارد…

Exit mobile version