داعش در برابر جنبشهای جهادی بینالمللی، موضعی باطل و افراطی دارد و بسیاری از جنبشهای جهادی را منحرف و بهعنوان دوستان کفار معرفی میکند. داعش بر اساس افکار افراطی خود، جنگیدن در برابر امارت اسلامی، جبهةالنصره، القاعده، حماس، الشباب، انصارالاسلام و تحریک طالبان پاکستان را جایز و کشتن مجاهدین را مشروع میداند.
در اینجا به صورت مختصر به ادعاهایی میپردازیم که داعشیهای خوارج بر مبنای آنها، با مجاهدین درگیر جنگ هستند:
۱-: موقف در برابر امارت اسلامی؛
داعش مدعی است که امارت اسلامی بر ایجاد یک حکومت ملی در افغانستان تأکید دارد و به نظریه وحشت و بربریت موسوم به “خلافت جهانی” داعش پایبند نیست؛ بههمین دلیل جنگیدن علیه آن را واجب و مسئولیت خود میداند.
این در حالی است که امارت اسلامی از ابتدا با صداقت علیه شر و فساد جنگید، کشور را از تجزیه نجات داد، زورگویی و بیعدالتی را پایان بخشید، امنیت را برقرار کرد و یک نظام اسلامی کامل تأسیس کرد. پس از آن نیز، در طول بیست سال اشغال، جهاد کرد و بار دیگر نظام اسلامی را در افغانستان نافذ و امنیت کامل را برقرار ساخت.
۲-: موضع در برابر القاعده؛
داعش سازمان خود را تنها خلافت مشروع اسلامی میداند و ادعا دارد که همه مسلمانان باید با آن بیعت کنند. از دیدگاه داعش، القاعده گویا به هدف اصلی یعنی ایجاد خلافت وفادار نیست و فعالیتهای آن در مناطق محدود خلاصه شده است، در حالی که داعش بر خلافت جهانی تأکید دارد.
همچنین داعش رویکرد القاعده را “نرم” میداند و آنها را متهم میکند که گویا با کشورهای کافر روابط برقرار میکند و به مبارزه سیاسی و درازمدت باور دارد، القاعده به جلب حمایت مسلمانان پیش از حملات اهمیت زیادی میدهد، اما داعش معتقد است که تنها اولویت باید خشونت و جنگ فیزیکی باشد، بدون اینکه به حمایت مسلمانان عام توجه صورت گیرد.
در حالی که القاعده بهعنوان یک جنبش مهم برای بیدارسازی مسلمانان و دفاع از مناطق اسلامی در برابر نیروهای کفر، نقش مؤثری ایفا کرده است.
۳-: موقف در برابر جبهةالنصره یا تحریرالشام؛
جبهةالنصره که در اصل شاخهای از القاعده بود، در سوریه ترجیح میدهد با گروههای محلی و مردم همکاری مشترک داشته باشد و جنگ سوریه را بهعنوان یک جهاد محلی مشروع بداند. آنها خلافت جهانی داعش را به چشم یک پروژه استخباراتی میبینند و به حمایت مردم محلی ارزش زیادی میدهند.
این گروه تلاش میکند تا از طریق اقدامات خود، حمایت مردم سوریه و سایر گروههای اسلامی را به دست آورد اما در مقابل، داعش به حمایت مردم عام اهمیتی نمیدهد و بر خشونت و افراطگرایی تأکید میورزد. بههمین دلیل، جبهةالنصره یا تحریرالشام را پیروان راه “نرم” میخواند، فعالیتهای سیاسی و پیمانهای محلی آنها را محکوم میکند و جنگیدن علیه آنها را جهاد میداند.
این در حالی است که تحریرالشام برای آزادی خاک خود و اقامه نظام اسلامی، در میان اکثر جنبشهای جهادی بهتر عمل کرده است.