در سال ۲۰۱۵ میلادی گروهی به نام داعش در ولایت ننگرهار افغانستان، در زمان جمهوریت سقوطشده ظهور نمود؛ این گروه با توسل به زور تفنگ مردم ولسوالی اچین، هسکهمینه، شینوارو، کوت، تورهبورا، چپرهار و سایر ولسوالیها را تابع منهج باطل خود مینمود.
این گروه در ناامنی کشور از حمایت همهجانبه استخبارات منطقهای برخوردار بود و از سوی امنیت ملی و برخی سازمانهای دیگر، تجهیزات و سلاحهای نظامی زیادی در اختیار آنان قرار داده میشد.
داعش ننگرهار برای نشان دادن نفوذ و قدرت خود، مسلمانان عادی، سران قبایل، تجار، علما و شاگردان مکاتب دولتی و مدارس دینی را در کنار شماری از شهرهای کشور، در ولسوالیهای تورهبورا، اچین، کوت، شینوارو، هسکهمینه، چپرهار و سایر ولسوالیهای ولایت ننگرهار، بهناحق میکشتند تا اینکه صدها خانواده مجبور به مهاجرت از این مناطق شدند.
اعضای داعش عموم مسلمانان را مشرک میخواندند و اموال، خانه و جان آنها را برای خود غنیمت میدانستند؛ آنها به صورت منظم قتل بزرگان قومی، علما و شخصیتهای برجسته را انجام میدادند و در بازارها، مساجد و اماکن عمومی دست به حملات انتحاری میزدند که در نتیجه، صدها غیرنظامی جان خود را از دست میدادند.
در سال ۲۰۱۶ میلادی، تروریستهای داعش تجمع مردم محلی و سران قومی را در ولسوالی کوت ولایت ننگرهار با بمبگذاری، هدف قرار داد که در نتیجه دهها تن از هموطنان کشته شدند.
در سال ۲۰۱۷ میلادی، تروریستهای داعش جلسه سران قبایل محلی و مسلمانان بیگناه را در منطقه نازیان هدف قرار دادند که در آن دهها نفر کشته شدند، در سال ۲۰۱۹ میلادی، داعشیها با انفجار در یک مسجد در ولسوالی هسکهمینه، دهها نمازگزار را شهید کردند.
همچنین در مناطق زاوه، مومند دره، نازیان، لعلپوری و دوربابای ولایت مذکور، تعداد زیادی از غیر نظامیان بهشمول شاگردان مکاتب، کشاورزان، دامداران، دوکانداران، تاجران، افراد برجسته و علمای دینی منطقه توسط داعش به شهادت رسیدند.
به گفته مردم محلی، اعضای داعش حتی مردم را بهدلیل داشتن اسکناسهای جدید افغانی شهید میکردند و مدعی میشدند که افراد دارای اسکناس جدید حتماً با دولت ارتباط دارند؛ علاوه بر این، افرادی را که با سختگیری و عقاید مذهبی داعش مخالف بودند، نیز میکشتند.
حملات بر مساجد و تکیهخانههای علمای دینی و بهخصوص صوفیان، تخریب قبرها و زیارتگاهها و بیحرمتی به ارزشهای مذهبی و فرهنگی مردم، بخشی از وظایف اساسی و روزمره داعشیها در ولایت ننگرهار بود.