تجزیه کشورهای اسلامی؛ رسالت راستین خوارج عصر!
یکی از خطرناکترین پدیدههایی که در سالهای اخیر امت اسلامی را تهدید کرده، ظهور گروهی به نام «داعش» است؛ گروه منفوریکه با شعار خلافت اسلامی و اتحاد مسلمانان، پا به میدان گذاشت، اما در عمل چیزی جز ویرانی، تفرقه و تجزیه برای کشورهای اسلامی بهبار نیاورد.
بررسی تحولات چند سال گذشته بهوضوح نشان میدهد که داعش، آگاهانه یا ناآگاهانه، در راستای اهداف دشمنان اسلام حرکت کرده و به ابزاری مؤثر برای فروپاشی ساختار سیاسی، اجتماعی و مذهبی کشورهای اسلامی تبدیل شده است.
کشورهای غربی سالهاست از وحدت، جمعیت و ثروت کشورهای اسلامی در هراساند؛ چراکه به خوبی میدانند، اگر امت اسلامی متحد شود، نهتنها منابع بزرگی در اختیار دارد، بلکه میتواند در معادلات جهانی بهعنوان یک قدرت مستقل ظاهر گردد.
از این رو، پروژهای پیچیده برای تجزیه کشورهای اسلامی طراحی شد؛ پروژهای که در آن، گروهک منفور داعش نقش نیروی اجرایی را ایفا کرد.
در عراق، داعش با اشغال مناطق سنینشین و برافراشتن پرچم خلافت خودخوانده، زمینهای برای عمیقتر شدن شکافهای قومی و مذهبی فراهم کرد.
کردها در شمال بهسوی استقلال بیشتر حرکت کردند، شیعیان در جنوب ساختارهای سیاسی مستقلتری تشکیل دادند و اهل سنت نیز در میانهٔ آتش داعش و شبهنظامیان گرفتار شدند.
به راستی نتیجه حضور داعش چه شد؟ بله! یک کشور واحد، به سه منطقه با گرایشهای جداگانه مبدل گردید که هرکدام وابسته به یک قدرت خارجی بودند.
در سوریه نیز داعش با اشغال بخشهایی از کشور، باعث شد تا هم دولت مرکزی به رهبری بشار اسد تقویت گردد، هم گروههای مخالف حکومت اسد قربانی شوند و هم نیروهای خارجی به بهانه مبارزه با تروریسم وارد کشور شوند.
در نتیجه، سوریه نیز عملاً به چند منطقه تقسیم شد: بخشهایی در دست رژیم، برخی در کنترل کردها، ساحهای در اختیار انقلابیون، برخی تحت نفوذ ترکیه و آمریکا، و مناطقی که بهطور موقت در دست داعش بود و بعدها ویران رها شد.
داعش پس از فروپاشی دولت مرکزی لیبی نیز وارد این کشور شد و با ایجاد پایگاههایی در شهرهایی مانند سرت، بر شدت هرجومرج افزود.
لیبی که امید داشت پس از سرنگونی قذافی به وحدت و پیشرفت برسد، حالا به چند حکومت محلی و گروههای مسلح تقسیم شده بود، در این میان، داعش با تشدید اختلافات و جذب جوانان بیهدف به صفوف خود، روند تجزیه این کشور را سرعت بخشید.
با اندکی تامل درخواهیم یافت که داعش مجری اصلی نقشهای قدیمی از سوی دشمنان اسلام با عنوان «خاورمیانه جدید» است؛ نقشهی شومیکه هدف آن، تبدیل کشورهای بزرگ اسلامی به دولتهای کوچک و ضعیف قومی و مذهبی است.
گروهک خوارج، در مسیر پیادهنمودن این نقشه زهراگین، با دامنزدن به درگیریهای فرقهای، نابودی مرزها، و تضعیف کشورهای اسلامی بر اثر مداخلات بیگانگان، مسیر تجزیه را هموار ساختهه و فرصت را برای نفوذ و سلطهٔ قدرتهای خارجی مهیا نمودند.
اگرچه داعش در ظاهر شعار خلافت و متحدنمودن امت را سر میداد، اما در باطن، بزرگترین ضربه را به وحدت امت اسلامی وارد ساخت.
کشورهایی که پیش از آن امید وحدت و ثبات داشتند، اکنون دچار تکهتکه شدن جغرافیایی، نفرتهای مذهبی و فروپاشی شدهاند.
آنچه لازم به یادآوریست این است که امت اسلامی باید هوشیار باشد و بداند که هر حرکتی که به اختلاف، تفرقه و تجزیه منجر شود، گرچه بهنام دین و یا در پوشش القابی به ظاهر زیبا باشد، در حقیقت در خدمت دشمنان اسلام است و بس.