۴_: تحریف انگیزههای دینی؛
داعش همواره جهت جذب نیروی بیشتر انگیزههای دینی را مورد تحریف و دستبرد قرار میدهد، از شعارهای فریبنده استفادهجویی میکند و افراد جاهل را به سوی دائره محدود فکری خود سوق میدهد. تحریف انگیزههای دینی و سوءاستفاده از مفاهیم معتبر شرعى از مهمترین عوامل گرایش به گروههای تکفیری و تروریستی بهشمار میرود.
داعش با نفوذ در میان ملتهای مختلف و بهویژه ملتهایی که از معلومات لازم و کافی دینی بیبهره هستند، توانسته است چهره اسلام ناب را غلط معرفی نماید.
گروه داعش همواره سعی بر این داشته است تا به پیروان و رهروان خود ابراز دارد که اسلام ناب را تنها میتوان با شمشیر خلافت مزعوم محقق کرد، درگیریهای داخلی در اسلام باعث تفکیک و تشخیص مؤمنان واقعی از مشرکان و مرتدین میباشد و راه رسیدن به بهشت جهاد زیر پرچم سیاه است.
داعش افراد خود را در نتیجه تحریف انگیزههای دینی به حدی رسانده است که بر مبنای باور غلط و نادرست خود، هر آنچه را تحت عنوان تعالیم اسلامی آموختهاند، تصور میکنند دقیقاً همان اسلام ناب است که با گرایش به آن انسان میتواند به رستگاری ابدی برسد.
این گروه تکفیری همواره در تبلیغات خود جهاد و هجرت؛ دو وظیفه معنوی مهم را نسبت به سایر مفاهیم شرعی اهمیت میورزد و تلاش دارد که مردم را با استفاده از آنها به سوی صفوف خود جذب کند. داعش هجرت را در “مهاجرت به سرزمین تحت حاکمیت خود” منحصر میداند و به پیروان خود دستور میدهد که این مسئولیت را منحیث فرض دینی انجام دهند.
داعش گمان دارد که این شاخههای وظائف دینی جهت موفقیت آینده خلافت مزعوم شان بسیار مهم و حیاتی میباشند؛ تنها هدف از واژه “هجرت” جذب اقشار مختلف از قبیل داکتران، معلمان، انجینران و نظامیان میباشد. تبلیغات تحریفآمیز داعش در مورد مفهوم “خلافت” نیز در پیوستن برخی از جوانانی که شیفته “خلافت اسلامی” میباشند، تاثیر بهسزایی داشته است.
از آنجایی که عموم مسلمانان علاقه فراوان به قیام و حاکمیت خلافت اسلامی دارند، داعش با استفاده از این منفذ، در ترصد جوانان و نوجوانان امت نشسته است تا واژه خلافت را منحیث دام خود استفاده کند و جوانان را به منجلاب هلاکت سوق دهند.