راه‌های جلب و جذب جوانان به خلافت دروغین داعش!

أبو حذیفه

داعش به طور موثر از جوانان بی‌فکر برای اجرای اهداف خود استفاده می‌جوید و از تاکتیک‌های مختلفی در این زمینه کار می‌گیرد؛ در اینجا به برخی از مهم‌ترین راه‌هایی که داعش برای جذب و اداره افراد استفاده می‌کند، اشاره می‌کنیم:

۱. تبلیغات افراطی؛
داعش از رسانه‌های اجتماعی و اینترنت برای گسترش تبلیغات افراطی استفاده می‌جوید؛ آن‌ها از فیلم‌ها، پیام‌های صوتی و نوشته‌ها برای جذب مردم به خلافت دروغین با کمک نظریات افراطی خود کار می‌گیرند؛ در مورد ظلم، وحشت و جهاد حرف‌های بی‌اساس می‌زنند تا با کمک آن‌ها افراد بی‌فکر را جذب کنند.

۲. تصویر دروغین خلافت اسلامی؛

داعش تلاش کرده و می‌کند که مناطق تحت حاکمیت خود را در تبلیغات خود نشان دهد که انگار همه چیز بر اساس موازین اسلامی پیش می‌رود و مردم در صلح و آرامش زندگی می‌کنند.

آن‌ها فیلم‌هایی از مکاتب، شفاخانه‌ها و بازارها پخش می‌کنند تا نشان دهند که خلافت کاملاً اسلامی و عادلانه را ایجاد کرده‌اند؛ مثلاً داعش ویدئوهایی به عنوان «زندگی روزمره خلافت» منتشر می‌کرد که در آن نشان داده می‌شود مردم در فضایی آرام زندگی، کار و عبادت می‌کنند.

این کار را به منظور هجرت مسلمانان خارجی به خلافت دروغین خود انجام می‌دهند اما در واقع در این مناطق همه چیز برعکس جریان دارد؛ ظلم، ناآرامی و بی‌عدالتی به اوج خود رسیده خواهد بود و بیشتر این صحنه‌های تصویری جعلی و فتوشاپ می‌باشد.

۳. تربیت فکری؛
ایدیالوژی یا تربیت فکری داعش بر اساس افراط‌گرایی مذهبی استوار است؛ آنها سعی می‌کنند موضوعات دینی را تحریف و افکار خود را به گونه‌ای مطرح کنند که به نظر برسد که در صدد ایجاد یک خلافت واقعی اسلامی هستند، آن‌ها آیات قرآن عظیم الشان و احادیث رسول اکرم صلی‌الله‌علیه‌وسلّم را تأویلات غلط و نادرست می‌کنند تا مردم را جهت شرکت در خلافت دروغین شان قانع سازند.

۴. فشار و تهدید اجتماعی؛
در برخی مناطق، داعش مردم را به زور یا فشار به سوی خود می‌کشاند؛ خانواده‌های آن‌ها را به شیوه‌های مختلف تهدید می‌کند و با آن‌ها برخورد تندی می‌کند. همچنین با استفاده از ترس و وحشت در جوامع، مردم را به صفوف خود یک‌جا می‌سازد تا مردم با پیوستن به صفوف شان از ظلم و ستم شان رهایی یابند.

۵. سوء استفاده از احساسات؛
داعش سعی دارد از ناامیدی و حالات روحی جوانان سوء استفاده کند و در جنگ به نام رفع ظلم و بی‌عدالتی به آن‌ها وعده‌های دروغین بدهد و در تبلیغات خود به جوانان زندگی بهشت را به نام شهادت وعده می‌دهد.

آن‌ها این تصویر دروغین را به جوانان ارائه می‌دهند که اگر به آن‌ها بپیوندند، در جنگ شرکت کنند و حملات انتحاری انجام دهند به عنوان یک «شهید» مستقیماً به بهشت ​​می‌روند و خانواده‌های شان ثواب بی‌شماری از سوی خداوند متعال دریافت می‌کنند.

۶. انگیزه‌های مالی؛
کمک‌ها و وعده‌های مالی داعش، کسانی را که مشکلات اقتصادی دارند یا بی‌کار هستند، تشویق می‌کند. این گروه به مردم وعده معاش خوب، حمایت از خانواده و فرصت‌هایی برای زندگی ظاهراً زیبا می‌دهد.

۷. استفاده از کودکان در تبلیغات؛
داعش همچنین از کودکان در تبلیغات خود استفاده می‌کند که به نام “شیران خلافت” به آن‌ها نقش ویژه‌ای می‌بخشد. آن‌ها کودکان را در معسکرات تعلیمی و رزمی نشان می‌دهند و به آن‌ها اسلحه و عقیده می‌آموزند تا جنگ فکری (ایدیالوژیک) را به فرزندان عصر حاضر و همچنین نسل‌های آینده انتقال دهند.

اگر واقعاً داعش و تفکر آن را مطالعه کنیم قطعاً به این نتیجه می‌رسیم که اساس داعش اجرای دستورات اسلامی نیست؛ بلکه هدف شان بدنام کردن اسلام و ایجاد توطئه‌های کفرآمیز است. به همین دلیل است که همیشه و همه‌جا تفسیر نادرستی از شریعت اسلام به‌ویژه در مورد جهاد، خلافت و حدود شرعی ارائه کرده‌اند.

مردم بی‌گناه را به نام جهاد می‌کشند و جنایات خود را از نظر دینی توجیه می‌کنند، در حالی که اسلام دین صلح، بردباری و عدالت است.

داعش همچنین مدعی است که راه، استراتژی و هدف آنها در عصر کنونی ایجاد تنها خلافت مشروع اسلامی است؛ بر این اساس هرکس با آن‌ها بیعت نکند یا با آن‌ها مخالفت ورزد آن را کافر محسوب نموده و به مرگ محکوم می‌کند که این نظریه تکفیر در واقع کاملاً با اساسات دین مبین اسلام در تعارض قرار دارد.

مسلمانان باید بدانند که داعش و گروه‌های مشابه نمایندگان واقعی اسلام نیستند و برای ایجاد خلافت به میان نیامده‌اند. مردم باید خود را از این‌گونه نظریات تحریف‌آمیز محافظت نموده و خود را به علم، دانش و دستورات دینی مجهز کنند تا گرفتار تبلیغات دروغین داعشی‌های خوارج نشوند.

آگاهی و تعلیم بهترین سلاح در برابر این افکار افراطی است، مسلمانان باید علم خود را از علمای اسلام و منابع معتبر دریافت کنند و در مقابل هر نوع تفکر و حرکت افراطی بایستند.

Exit mobile version