داعش از روز تأسیس خود به عنوان یک گروه منحرف، همواره در راستای تقویت پروژهای که اربابان آن برای تحقیر و شکست اسلام در غرب طراحی کردهاند، فعالیت کرده است و تلاش این گروه بر آن بوده که اسلام را به مردم خود بهگونهای معرفی کند که دینی ترسناک و مخالف صلح جلوه داده شود تا از گسترش سریع آن جلوگیری گردد. به همین دلیل، نام «داعش» به گونهای غیرمستقیم توسط این گروه و مزدوران محلی و مطرود آنها برای همین هدف به کار گرفته میشود.
اینکه در نشستها و خبرهای بینالمللی گاهی افغانستان به عنوان پناهگاه این گروه خوارج معرفی میشود، ادعایی پوچ و بیاساس است؛ زیرا این سناریویی از سوی اشغالگران آمریکایی و ائتلاف جهانی بود که این گروه نیابتی را تحت شعارهای مقدس و چهرههای جعلی به میدان مبارزه آوردند. اما الحمدلله که در افغانستان به شکست کامل انجامید.
پس از این شکست، آنها به حرکات بزدلانهای مانند ترور رهبران و گاهی ایجاد رعب و وحشت روی آوردند. اما شواهد بهدستآمده تاکنون نشان میدهد که این یک پدیده خارجی است و طراحان و اجراکنندگان آن در کشورهای همسایه افغانستان پنهان هستند.
رهبران امارت اسلامی بارها اعلام کردهاند که افغانستان نباید بهتنهایی قربانی این پدیده شوم شود، بلکه جامعه جهانی نیز در مبارزه با آن مسئولیت دارد. امارت اسلامی برای اثبات این ادعا شواهدی در گذشته ارائه داده است اما تازهترین اظهارات را زلمی خلیلزاد، مقام پیشین آمریکایی و رئیس هیأت آمریکایی در توافقنامه صلح دوحه، مطرح کرده است.
او چند روز پیش در صفحه ایکس خود نوشته بود که اطلاعات تازه و موثقی دارد مبنی بر اینکه گروههای تروریستی خطرناکی مانند داعش در پاکستان حضور دارند. وی همچنین از اسلامآباد خواسته است که موضوع پناهگاههای این گروه در خاک خود را جدی بگیرد.
به گفته خلیلزاد، «گروه داعش نه تنها برای پاکستان، بلکه برای منطقه و جهان نیز تهدید است. امروز همه باید دریافته باشند که بازی تاکتیکی با تروریسم، عملی فاجعهبار است و در نهایت، شدت آن علیه خودشان بهکار خواهد رفت.»
وی همچنین اظهار داشته که در اواسط ماه مارچ گذشته، در حمله بلوچهای مسلح به یک اردوگاه داعش در منطقه مستونگ بلوچستان، ۳۰ عضو داعش که شامل تروریستهای ازبک، ترک، هندی و تاجیک بودند، کشته شدند. خلیلزاد نوشته بود که این گزارشها دقیق هستند و دیگر نباید حضور گروههای تروریستی در پاکستان برای نظامیان و نهادهای استخباراتی آن کشور مسئلهای ناشناخته باشد.
او این توضیحات را در پاسخ به اظهارات وزیر دفاع پاکستان مطرح کرده است، که گفته بود این کشور با همکاری آمریکا در سه دهه گذشته به گروههای تروریستی پناه داده و اکنون از این سیاست پشیمان است.
با توجه به این سخنان خلیلزاد، کشورهای همسایه افغانستان و قدرتهای منطقهای باید متحد و همصدا در برابر این فتنه بایستند، زیرا اگر این بحرانها و فتنهها از پیش خنثی و نابود نشوند و به عنوان یک مسئولیت جهانی برای صلح نگریسته نشود، فداکاری و مبارزه یک کشور بهتنهایی نمیتواند ریشههای این پدیده را از بین ببرد.
اینکه پاکستان اکنون زیر فشار جهانی است و تنها سیاست سرزنشپذیری را پیش میبرد، نباید فراموش کند که در نهایت صبر جهانیان به پایان خواهد رسید و در این بازی خطرناک، مسئولیت و تاوان آن بر دوش خود او خواهد بود. داعش به نفع هیچکس نیست و اکنون زمان آن فرا رسیده که ریشههای آن خشکانده شود، واقعیتها در پرتو همکاری منطقهای و جهانی درک شود و تلاشهای امارت اسلامی علیه داعش نیز مورد احترام قرار گیرد.