طاعونی به نام داعش! بخش شانزدهم

ابو هاجر الکردی

داعش به خاطر گسترش قلمروی خود در شام و عراق، هیچ زمان در مقابل نصیری‌ها، کردها و صلیبی‌ها صف نکشید، بلکه دست‌های سفاک آنها و خنجرهای مسموم‌شان، فقط پیکرجوانان مجاهد و مخلص را هدف قرار داد.

آنها توان رویارویی با تجهیزات پیش رفتهٔ غربی‌ها و حشود افراطی روافض را نداشتند، دلاوری آنها فقط زمانی ظاهر می‌شد که در میان مجاهدین خللی ظاهر می‌شد و به محض مشاهدهٔ آن خلل، زهر کشنده خود را بر جسم و جان مسلمانان فرو می‌کردند.

تمام اماکن را با خیانت علیه گروه‌های جهادی و اهل سنت به دست آوردند، نه در نتیجه جنگ با کفار.

در ادامه تسلط شهرها در گوشه و کنار شام توسط داعش، شهر المیادین در ولایت دیر الزور نیز به اشغال آنها در آمد و سلطه غدار گونه دواعش بر شام مبارک با در هم شکستن صفوف مجاهدین گسترش یافت.

اهمیت جغرافیایی شهر المیادین؟

شهر المیادین در دیرالزور، در شرق سوریه و در نزدیکی رود فرات قرار دارد.
این شهر که قبل از آغاز حرکت‌های انقلابی در سوریه یک مرکز تجاری مهم بود، در سال ۲۰۱۴ به تصرف داعش درآمد.

پس از تسلط داعش، المیادین به یکی از پایگاه‌های کلیدی این گروه در شام تبدیل شد و بسیاری از فرماندهان داعش از آن به عنوان مقر فرماندهی استفاده می‌کردند.

اهمیت المیادین برای داعش چه اندازه بود؟

•موقعیت استراتژیک: این شهر در نزدیکی به رود فرات و مسیرهای تجاری مهم قرار داشت و این یکی از اسباب اهمیت این شهر بود.

•نفوس بالای این شهر: این شهر پناهگاه بسیاری از اعضای داعش و خانواده‌های آن‌ها شد.
•نزدیکی به عراق: داعش می‌توانست از طریق این شهر به راحتی نیرو و تجهیزات بین سوریه و عراق جابه‌جا کند و حتی عملیات‌ها را در عراق رهبری کند.

اوج قدرت داعش در شهر المیادین زمانی بود که شهر رقه توسط ائتلاف بین المللی مورد حمله قرار گرفت و المیادین، نقش مرکز فرماندهی داعش را ایفا می‌کرد و طبق ادعای بسیاری، ابوبکر بغدادی برای مدت طولانی در این شهر مخفی شده بود.

شهر المیادین پس از سه سال سلطه داعش بر آن، در سال ۲۰۱۷، بدون مقاومت آنچنانی از سوی دواعش تخلیه و به دولت نصیری بشار اسد و گروه‌های نیابتی ایرانی واگذار شد.

Exit mobile version